Пътят към мечтите

Блог

Пътят към мечтите
е труден…

Пътят към мечтите не винаги е лесен. Даже е по-труден от на онези хора, които нямат амбиции за бъдещето. Те някак си са спрели да усещат Бог в сърцата си, съответно и мечтите в главите си. Защото мечтите са усложнения. Колко по-лесно е да не правиш нищо, освен да мислиш какво да закусиш, обядваш и вечеряш, а след това с кое предаване по телевизията да се приспиш? Нали?

Много по-трудно е, когато имаш мечта и не можеш просто да бездействаш. Когато не намираш покой, докато не постигнеш това, което искаш. Когато имаш амбиции. Когато си буден. Денонощен труд, безсънни нощи, разочарования, предизвикателства, удари под кръста, предателства, повече отговорности…друго си само да спиш и да ядеш.

Обаче всеки си мисли: “Колко ли ще е хубаво да съм като Бионсе, Илън Мъск или Марк Зукърбърг…”

Хубави са резултатите от техния труд, да. Всеки би поискал да ги има наготово, но няма как да стане. И тримата са се скъсали от работа по пътя към мечтите си. И не спират да действат дори, когато са на върха. Защо? Защото това е истинската отдаденост. Ако и тримата са тръгнали с най-простата мечта – да станат много богати, то след като са я достигнали, защо не са спрели? Защото пътя към мечтите им ги е променил и подобрил. Не е важна дестинацията, а пътя, който си минал.

Знаете ли, че е библейско да имаме мечти? Че е ок да искаме повече и, че ако имаме много и от всичко не е греховно?

Господ иска да мечтаете. Иска да си развихрите въображението и да поискате нещо голямо!

Направете го!