МАКСИМ АСЕНОВ


Пастор Максим Асенов е интернационален говорител, основател и главен пастор на Църкви Пробуждане. Максим е роден в София, България и след като през тийнейджърските си години предава живота си на Бог започва интензивно да изучава Библията и да търси лично взаимоотношение с Него. Откликва на Божия призив за споделяне и проповядване на евангелието и няколко години по-късно се дипломира в Библейско Училище в Швеция.

През 2016 издава първата си книга „„7 решения, които ще променят живота ти сега” и започва първото си ТВ предаване „Свръхествествено“ Той е основател и Директор на „Училище на Словото и Духа”. Това е библейско училище, основано през 2016 г. Учебната програма е основана на систематизирано библейско обучение и съдържа основни (теоритични и практични) предмети, свързани с християнската вяра.

Максим и съпругата му Теодора, като Божии служители и семейство се посвещават заедно да служат на Бога и заедно основават Църква Пробуждане през 2015. Теодора е креативен пастор и продуцент на Албумът „Изведен от Брега“ на Awakening Worship.